Bursalı Dağcı, Uludağ’ın Donmuş Göllerinde Yüzme Geleneğini Sürdürdü
Bursalı dağcı, Uludağ’ın donmuş göllerinde yüzme geleneğini sürdürdü. Uludağ eteklerinde kamp yapan ailelerle bir araya gelen 12 ve 14 yaşlarındaki gençler, dağcı İsmet Şentürk’ü dondurucu gölde yalnız bırakmadı.
Bursalı ünlü dağcı İsmet Şentürk, Uludağ’ın donmuş göletlerinde yüzerek yeni bir trende öncülük etmek istiyor. 4 yıldır Uludağ’ın zirve ve eteklerinde donmuş göletlere giren Şentürk, bu akımın Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayabileceğini söyledi.
Hafta sonunu muhteşem doğa ve temiz hava eşliğinde kar üzerinde geçirmek isteyen kampçılar, Uludağ’ın eteklerindeki gölet etrafında akın etti. Eğlenen kampçılardan 14 yaşındaki Utku Korkmaz ve 12 yaşındaki Hakim Yoldaş, İsmet Şentürk’le birlikte donmuş göle girmek istedi. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından göletin belirli bir bölümündeki buzları kıran Şentürk, çocuklarla birlikte kısa süreli de olsa donan gölete girdi.
Göletten çıkan gençlerden Utku Korkmaz, “Çok nefes kesiciydi. İlk başta uyuşmaya başlıyorsunuz. Ben de istedim ve yaptım. Çok güzel bir deneyimdi.”
Vücudunun ısırılıyormuş gibi hissettiğini belirten Hakim Yoldaş, “Çok güzeldi. Her yerim ısırılıyormuş gibi hissettim. Çok farklı bir şeydi. Çok mutlu oldum. Bunu herkes hayatında bir kez yaşamalı.” “
İsmet Şentürk, “Uludağ uzun yıllardan beri Batı Anadolu’nun önemli bir kayak ve turizm merkezi olmuştur. Ancak biz Uludağ’ın otel yerleşimi dışında da var olan doğal güzelliklerine dikkat çekmek istiyoruz. Bu eşsiz doğanın bu eşsiz doğayla güzelleştirilebileceğine inanıyoruz. Çevre bilinciyle kullanılarak değerlendiriliyor. Her mevsim görülmeye değer.” Değerli doğası alternatif turizm açısından değerli bir potansiyele sahiptir. Uludağ’ın eteklerinde bu mevsimlerde donan göller bulunmaktadır. Bir doğa sporcusu olarak bu göllerde yüzmeyi çok seviyorum. Bu farklı bir deneyim. 4 yıldır bu işi yapıyorum. Çok sağlıklı bir eylem olduğunu düşünüyorum. Babalarının ardından 12 ve 14 yaşındaki çocuklar da suya girdi. Bu deneyimi çocuklarımıza da yaşattık. Donma olayı sadece Doğu Anadolu’da tanık olduğumuz mevsimsel bir olaydır. Bunu Batı Anadolu’da yaşamak, Bursa gibi bir yerde böyle bir ortamın olması insanımız için çok büyük bir olay. “Ardahan’da sırf donmuş gölü görmek için gelip Çıldır Gölü’ne gitmiş gibi hisseden insanlar var” dedi. -BURSA